Tips – ce facem cu așa multe urzici?!

urzici gradina bio amurtelUrzicile se regăsesc în coșurile noastre în lunile de primăvară și sunt o sursă excelentă de fier și vitamine A, B2, C și K. Asta le face excelente pentru sistemul imunitar și organism, în special pentru femei datorită acelui conținut bogat de fier.  Insă, când primim așa de multe la inceputul sezonului, ne testează creativitate să ii folosim eficient!

Urzicile au o mulțime de întrebuințări, pe lângă mâncărurile gustoase la care le putem folosi, mai jos am enumerat alte variante la care poate nici nu te-ai gândit:

  1. Urzici Congelați: Pot fi păstrate în congelator pentru lunile în care nu le mai găsim pe piața – le speli bine, bine, ulterior le opărești în apă clocotită timp de 1 minut, după ce s-au răcit le pui la frigider pentru lunile de iarnă
  2.  Pesto de Urizici si Nucă: Poți realiza Pesto delicios! (urzici opăriti, nuci pisați, parmezan și ulei de masline). Poți păstra Pesto-ul la borcane în cămara ta de bunătăți.
  3.  Ceai de Urzici: Le poți pune la uscat pentru prepararea ceaiurilor de urzică care sunt foarte benefice la reducerea tensiunii arteriale.
  4.  Îngrășământ: Un foarte bun îngrășământ pentru plantele din grădina și chiar și cele din ghivecele din casă. Este o sursă bogată de azot cu un rol foarte benefic pentru plante.  Puni urziciile intr-un lighean, acoperi cu apa, și lasi la immuiat pana când „ceaiul” este negru și cam urât mirositor – atunci este tocmai bun pentru plantele!

Comentariile sunt închise.