Supa crema de urzici:
Gustul de sanatate curata – reteta mea preferata!
Aceasta este o supa simpla si delicioasa si este modul meu preferat de a gati urzicile. Este hrana pura! Atat de sanatoasa, de purificatoare si atat de gustoasa, cu doar cateva ingrediente. Eu prefer supa de consistenta unui piure – este mai indestulatoare – dar se poate ajusta consistenta in functie de gustul fiecaruia.
Ingredientul secret este branza creama…. ceea ce face supa bogata si catifelata…
Pofta buna!!!
Ingrediente:
- 3 cartofi mari
- 1 pastarnac
- 500 g urzici
- 150 g crema de branza (tip Philadelphia)
- 1/8 lingurita nucsoara
- sare si piper dupa gust
- 1.5 litri de apa
Intr-un vas se pun aproximativ 1.5 litri de apa si se lasa sa fiarba. Intre timp, se spala si se decojesc cartofii si pastarnacul si se taie in bucati mari, se adauga sare si se lasa la fiert. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se adauga urzicile si acestea se lasa la fiert cateva minute pana devin verde deschis si fragede.
Se indeparteaza de pe aragaz si se amesteca intr-un blender, adaugand crema de branza.
Se adauga piper, nucsoara si sa ajusteaza daca mai este nevoie de sare.
Inca o data, Pofta buna!!!