Aceasta reteta a fost creata de bucatareasa noastra draga si administratorul Centrului Morningstar – Adi – care a preparat-o recent pentru Cina cu Strangere de Fonduri organizata la centru. A primit comentarii extrem de apreciatoare!
Aceiasi reteta poate fi preparata la fel de usor cu swiss chard (mangold). Crema de branza este ingredientul magic – da o consistenta catifelata si o textura cremoasa delicioasa care vine in completarea aromei de kale sau de swiss chard fara sa o acopere.
- 1/2 kg cartofi
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 legatura de kale fara codite
- sare
- piper
- 100 g crema de branza
Spalati si decojiti legumele si adaugati-le in apa sarata (apa trebuie sa acopere legumele cu peste 2 cm). Fierbeti, apoi o data ce legumele sunt moi, adaugati frunzele maruntite de kale si continuati sa gatiti pentru cateva minute pana cand kale capata culoarea verde deschis. Indepartati de pe foc, adaugati crema de branza si puneti amestecul la blender. Adaugati sare si piper dupa gust.