Stiri de la gradina

Săptămâna aceasta la Poieni a fost intensă! Am avut voluntari la fermă, care au ajutat cu proiectele în desfășurare, dar au venit și cu idei proaspete și cu dorința de a se face de ajutor.

VOLUNTARII NOSTRI

Lucrul cu voluntarii s-a axat cel mai mult pe permacultură. Am încercat să implementăm din sfaturile primite de la Steve Hart, designer de permacultură extrem de experimentat, originar din Noua Zeelandă, care a susținut nu demult un curs aplicat de permacultură la noi la fermă. Am finalizat și grădina mandala cu flori aromatice, începută la sfârșitul primăverii, tot cu ajutorul voluntarilor, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului. Pentru că grădina arată minunat – acum că este populată de flori și plante aromate în tot felul de culori – ne-am hotărât să mai construim una, în spatele solarului mic, unde este un spațiu potrivit, iar acum și această nouă grădină este în prag de finalizare. Tot împreună cu ajutorul voluntarilor am strâns cartoane și lemne mărunte pentru a construi potecuțele din grădina mandala.

MELCI ȘI BERE

Un alt proiect început la fermă în această săptămână este de fapt un experiment: încercăm să îndepărtăm melcii din ogorul de varză prin punerea de farfurioare cu bere la marginea rândurilor de varză. Ideea vine tot de la Steve Hart, care a prevăzut că vom avea parte de ”atacuri” din partea melcilor, care savurează mai ales varza. Este prima oară și pentru noi când încercăm această strategie, așa că suntem tare curioși să vedem dacă melcii se vor lăsa ademeniți!

PUNEM SEMINTELE PENTRU SALATA DE TOAMNA

Spre sfârșitul săptămânii vom începe să punem semințele pentru răsadul de salată de toamnă, așa că așteptăm cu  nerăbdare să vedem cum le va prii micilor puieți clima răcoroasă ce vine o dată cu toamna. Ne bazăm tot pe ajutorul voluntarilor, care vor fi alături de noi până joi seara. Dar să nu credeți că la fermă totul este despre muncă, muncă și iar muncă! Azi musafirii noștri voluntari au fost în vizită la Pănătău, la casa de copii de acolo, să îi cunoască pe tineri și să îi implice și pe aceștia în planurile de viitor gândite pentru fermă.

GATA PENTRU LIVRARE!

Coșurile pentru mâine sunt deja pregătite și așteaptă să fie trimise către voi. Conțin roșii cherry, ardei, dovlecel, vinete, porumb, verdeață și plante aromatice.

CURS DE GATIT VINERI

Dacă doriți să învățați cum să gătiți un sote delicios cu aceste ingrediente, sau să aflați cum puteți face pesto simplu, proaspăt, repede, acasă, vă invităm la cursul de gătit mâncare pură ce va avea loc vineri, de la ora 18.30, la Centrul Morningstar (str. Almaș 16, sector 1).  Pe meniu mai avem salată de roșii bio, cu busuioc și măsline, si… tort de pepene roșu! Vom găti împreună, vom împărtăși tips-uri despre gătit, vom vorbi despre aportul de beneficii nutritive pe care îl primești consumând legume cu frunze verzi sau verde-închis (precum busuioc sau kale) și binefacerile lor asupra sistemului limfatic, despre uleiurile sănătoase și despre 3 tipuri fundamentale de mâncăruri energetice.  Apoi vom mânca împreună în grădină, în aerul curat și răcoros ce vine dinspre parc. Dacă doriți să participați, dați-ne de veste telefonic sau prin email – locuri sunt limitate iar aveti o reducere  de 28% – 40 RON pentru consumatori de la Gradina Sociala  iar 55 pentru public.

Comentariile sunt închise.