Smoothie de Kale

Cum ii convingem pe copii sa manace – sau sa bea- legume verzi?

Smoothie-urile verzi sunt grozave! – imblanzesc pofta de dulce, hranesc si corpul si mintea si dau multa energie! Sunt, de asemenea, o modalitate excelenta de a invata copiii sa consume vegetale!

ce este kale

Multi parinti sunt sceptici in privinta faptului ca copiii lor vor manca vreodata legume crude. Totusi, aceasta este o reteta testata pe 50 de copii, care nu numai ca au fost incantati de ea, dar s-au luptat pentru a doua portie!

Secretul pentru un smoothie bun este sa blenduiesti, sa blenduiesti, sa blenduiesti! Daca nu sunt bleduite cat trebuie legumele au o textura aspra, care nu este prea placuta. Un alt secret il reprezinta bananele inghetate,care adauga smoothie-ului o textura cremoasa, ca de inghetata.

Kale este o leguma verde extrem de bogata in nutrienti. Este considerata, pe buna dreptate, un „super-food”, datorita continutului mare de antioxidanti, nemaintalnit la alte legume.

Kale este delicios si usor sotat sau fiert la abur, metode care ii scot in evidenta savoarea unica, desi unele vitamine sunt distruse in procesul de gatire.

Intr-un smoothie, legumele crude isi pastreaza toate vitaminele care sunt absorbite mult mai rapid si mai eficient de organism.

Reteta:

  • 355 ml suc de mere
  • 3 banane inghetate
  • 3-4 frunze de kale (fara codita)

Smoothie cu kale

De cate ori aveti banane care incep sa fie prea coapte, decojiti-le, infasurati-le intr-o folie de plastic si congelati-le. In cateva ore vor fi gata pentru smoothie!

Puneti mai intai sucul de mere si frunzele de kale in blender, si blenduit bine, pana cand frunzele capata o textura fina. Apoi adaugati bananele si blenduiti din nou pana la o consistenta cremoasa.

De unde luati kale? De la Gradina Sociala AMURTEL!! Faceti o comanda pana marti, in fiecare saptamana si aceasta va fi livrata la unul dintre punctele de primire din Bucuresti: Amzei 1, Strada Almas 16 Sector 1 (zona parcul Bazilescu), Str. Foisorului121 (zona Mihai Bravu)

Puteti da comanda la: 0745.019.611

 

 

Comentariile sunt închise.