Sote simplu de Kale în 5 minute

Unul dintre cele mai simple și delicioase moduri în care poți să te bucuri de kale este să îl sotezi cu puțin parmesan, sau pentru varianta vegană, cu fulgi de drojdie. Kale poate fi consumată și crudă,  dar frunzele sunt destul de dure. Aroma i se îmbunătățește considerabil prin preparare la abur sau sotare, și crește și digestibilitatea. Mie îmi place să adaug condimentul indian „asafoetida” care are dublu rol: de a adauga un plus de savoare și de a avea efect medicinal asupra sistemului digestiv, îmbunătățind apetitul și digestia. Sotați frunzele de kale până ce devin verde viu. Evită să le gătești prea mult – vrei ca frunzele de kale să-și păstreze culoarea vibrantă, dar și valoarea nutritivă!

  • 1 legătură de kale
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • un praf de asafoetida
  • 50 g parmezan
  • sare după gust

Spală și taie frunzele de Kale în bucăți mai mici. Încălzește uleiul în tigaie și cănd e cald adaugă un praf de asafoetida.  Soteaza frunzele de kale, până culoarea lor devine verde viu și se înmoaie puțin, apoi adaugă sare.  La final, pune parmezanul sau fulgii de drojdie și lasa-le să se topeasca puțin.

E gata în mai puțin de 5 minute și poate fi o garnitură sănătoasă pentru aproape orice fel de mâncare!

Comentariile sunt închise.