Rețeta săptămânii| Tartă Quiche cu brânză de capră și măcriș
Coșurile săptămânale cu legume organice de la Grădina BIO necesită și puțină creativitate culinară!
Ingrediente:
- 1 foietaj
- 2 căni și jumătate de măcriș proaspăt tocat
- 4 cepe verzi tocate
- 1 cană și jumătate de lapte (sau lapte de soya îndulcit pentru vegetarieni)
- 3 ouă (se poate folosi și tofu vegan pentru vegetarieni)
- Sare și piper după gust (în rețeta vegetariană se poate folosi și turmeric sau curcuma)
- Un sfert de lingură de nucșoară
- 1 lingură de parmezan mărunțit (după gust)
Preîncălzește cuptorul la 230 grade C. Așează foietajul pe fundul unui vas de cuptor de 9 inci, iar după îl înțepi în mai multe locuri cu furculița. Lași foietajul în cuptor aproximativ 10-12 minute, până devine auriu. După coacere, îl scoți din cuptor și îl lași să se răcească. Până se răcește foietajul, reduci temperatura cuptorului la 190 grade Celsius.
După răcire, întinzi brânza de vacă pe fundul foietajului și acoperi cu măcriș și ceapă verde tocată. Ulterior, bați laptele, ouale, condimentele și nucșoara împreună, iar compoziția obținută o torni peste brânza din foietaj. În final, tarta quiche se acoperă cu parmezan.
Lași tarta la cuptor la 190 grade C timp de 35-40 minute, până ce aceasta se rumenește.
Poftă bună!