Livrarea de legume bio direct la usa in timpul pandemiei

Când supermarketurile devin zone cu risc de contaminare, livrarea de legume bio direct la ușa ta e o soluție grozavă!

DSC01918În vreme ce pandemia continua să ne țină pe mulți dintre noi în case și limităm ieșirile la cumpărături la minimum posibil pentru a evita riscurile și expunerea la contaminare, mulți consumatori devin din ce în ce mai interesați de găsirea unor soluții de a comanda și primi legume proaspete acasă, prin metode fără contact. Este mult mai puțin stresant decât situația de a merge la magazine și a te întreba în permanență dacă nu cumva cineva care e infectat cu COVID a atins căruciorul de cumpărături, bancnotele sau marfa de pe rafturi, contaminându-le.

În același timp, pandemia ne arată cât de fragile sunt lanțurile complexe de aprovizionare la nivel global și câte complicații logistice pot apărea la importul de fructe și legume care ajung în magazinele noastre de la mii de kilometri depărtare. Efectele economice ale acestei perioade vor avea ecou multe luni de acum înainte, întrerupând  sau încetinind fluxurile de aprovizionare pe care până acum le considerasem parte din firescul cotidian. Acesta este un moment optim și strategic pentru re-orientarea consumatorilor către lanțuri scurte de distribuție, la nivel local, care să le ofere certitudinea unor alimente sigure. Investiția consumatorului trebuie să fie orientată către sisteme locale reziliente care pot oferi această siguranță și garanție. Modul cel mai simplu și direct este acela de a deveni parteneri în inițiative de tipul întreprinderilor agricole susținute de comunitate, așa cum este și Grădina Bio AMURTEL.

Atunci când devii partener într-o inițiativă de Agricultură Susținută de Comunitate (ASC), devii membru și acționar important în ferma respectivă. Relația personală, reciprocă și echitabilă dintre producător și membrii parteneri readuce interacțiunea umană în experiența noastră de consumatori. Vei urmări astfel ciclurile naturii dar și capriciile ei, bucurându-te atât de comorile recoltelor abundente dar și de venirea ploilor pe timp de secetă sau amintindu-ți ce mai știai din copilărie despre gândacii de Colorado.

Într-un proiect ASC, numarul membrilor este limitat de dimensiunea terenului cultivat. La Grădina Bio AMURTEL, putem produce maximum 38 de coșuri săptămânale, dintre care 3 merg la Centrul rezidențial de tip familial Familia AMURTEL, asigurându-le celor 11 copii care cresc în acest centru legumele proaspete pentru hrana zilnică. Mai avem doar 10 locuri disponibile pentru parteneri noi, deci nu rata șansa de a susține inițiativa ta ASC locală, Gradina Bio AMURTEL, care livrează coșuri cu legume bio proaspete pentru consumatorii din București și Buzău!

Comentariile sunt închise.