Rețeta săptămânii | Ciorbă de lobodă cu ou și smântână

unnamedRețeta săptămânii | Ciorbă de lobodă cu ou și smântână

Coșurile săptămânale cu legume organice de la Grădina BIO necesită și puțină creativitate culinară!

Ingrediente:

  • 2 legături lobodă
  • 2 morcovi mici
  • 1/2 țelină mică
  • 2 gălbenușuri ou (sau o lingură de unt pentru vegetarieni)
  • 2 linguri smântână
  • 4 fire ceapă verde
  • 2 linguri orez brun
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 legătură de leuștean
  • sare după gust

Preparare:

Spălăm loboda și o lăsăm la scurs. Imediat după curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Apoi, curățăm și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. După ce am terminat de tocat legumele, călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei. Adăugăm imediat și 1 litru de apă fiartă.

Între timp spălăm bine și orezul în câteva ape și îl adăugăm în oală. Mai adăugăm 1 litru de apă fiartă și lăsăm la foc potrivit aproximativ 10 minute.

Adăugăm loboda

Într-un castron amestecăm cele 2 gălbenușuri de ou cu smântâna și oțetul. Punem un polonic din zeama în care au fiert legumele peste amestecul de ou cu smântână și amestecăm bine. Trebuie amestecat continuu în momentul turnării sosului de smântână pentru a nu se coagula.

Poftă bună

Comentariile sunt închise.