Mangold și Kale – disponibile în coșul Super Green!

[:ro]Din anul 2013, am introdus niște legume cu frunze verzi care sunt destul de rare și prea puțin cunoscute pe piața românească:  kale (un tip de varză creață) și swiss chard/mangold (un tip de sfeclă roșie cultivată doar pentru frunze).

Amândouă sunt foarte bogate în vitamine și foarte gustoase!

Pot fi gătite la aburi, sote sau în fel de fel de caserole, lasagna sau quiche-uri și tarte cu legume. Kale a devenit o vedetă a sucurilor proaspăt stoarse și a smoothie-urilor, datorită conținutului său bogat de vitamine. Pentru cei care iubesc aceste legume, am creat coșul „Super Green” care include câte o legătură extra de mangold și kale în sezonul lor de vârf, de obicei începând cu sfârșitul lunii mai.

Kale este o plantă foarte bogată în nutrienți, mai ales vitamina A, vitamina C și vitamina K.  Încorporarea ei în dietă este un mod natural excelent de a crește valoarea nutritivă a alimentelor consumate, cu extra-beneficiul de a avea foarte puține calorii!

Mangoldul este o bună sursă de potsiu, magneziu și alte minerale benefice pentru menținerea tensiunii arteriale normale. Ambele vegetale sunt surse importante de clorofilă, care ajută la purificarea sângelui și întărirea sistemului imunitar.

Comentariile sunt închise.