Lasagna cu Mangold (Swiss Chard)

swiss chard lasagna

Aceasta reteta este cremoasa, delicioasa si surprinzator de usor de preparat!

Aroma delicata a frunzelor de swiss chard este completata subtil de un sos alb simplu si rafinat. Acest fel de mancare a fost „star-ul” cinei recente pentru strangere de fonduri  organizata pentru proiectele AMURTEL , unde a fost extrem de bine primit!

Ingrediente:

  • 1 pachet lasagna
  • 2 litri lapte
  • faina
  • unt
  • nucsoara
  • sare
  • 3 legaturi swiss chard, gatit la arbur
  • 3 pachete ricotta
  • 1 pachet branza parmesan / grana

Se dau la abur frunzele de swiss chard, se indeparteaza apa in exces si apoi se adauga branza ricotta, 50 g de parmezan si sare dupa gust.

Preparati un sos alb:

Se topeste untul la flacara medie, apoi se adauga usor faina, amestecand cu grija astfel incat sa nu se arda sau sa nu se lipeasca, pentru aproximativ 5 minute, pana capata o culoare aramie. Se toarna usor laptele, amestecand usor sa se pastreze consistenta cremoasa, fara sa se formeze cocoloase.  Se mareste focul si se amesteca in continuare si dupa ce ati turnat laptele, pana cand incepe sa fiarba. La momentul fieberii, se micsoreaza din nou focul si se amesteca pana sosul devine mai gros. Se opreste focul si se adauga sare si nucsoara.

Pregatiti lasagna:

Se unge tava cu ulei de masline. Se toarna sosul alb in tava pana se acopera intru totul fundul acesteia. Se pune un strat de lasagna, apoi un strat de frunze de swiss chard si amestecul de branza ricotta deasupra. Se adauga sos alb, se presara niste parmezan si se acopera cu un nou strat de lasagna. Se repeta operatiunea, terminand cu un strat de lasagna si un strat generos de sos si parmezan.

Se coace la cuptor la foc mediu pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana cand pastele sunt moi atunci cand le testati cu furculita. Sosul ar trebui sa faca bule pe laterale si sa aiba o culoare aramie pe deasupra.

Comentariile sunt închise.