Gradina Bio pe prima pagină a ziarului Libertatea!

photographer Eli Driu, Libertate

fotograf Eli Driu, Libertate

O echipă de jurnaliști de la ziarul național Libertatea s-a întâlnit cu Didi Deshaies, Cristina Barbu și Daniela Vulcu la Grădina Bio AMURTEL într-o sâmbătă frumoasă, caldă și însorită, în timp ce grădina zumzăia de albine. Himalaya (câinele mascotă al Grădinii) a alergat să îi salute cu bucurie. Rezultatul – un material extensiv: un interviu, în primă fază online – alături de un videoclip realizat artistic și un album foto complex – nu numai cu grădina, ci prezentând  și legătura cu munca noastră în zona socială și înfățișând copiii din familia AMURTEL a căror aprovizionare cu legume este asigurată de recolta din grădină!

Apoi, doar câteva zile mai târziu, spre surprinderea noastră,  am descoperit Gradina Bio pe prima pagină a ziarului Libertatea! Nu numai că povestea a ajuns pe prima pagină a versiunii tipărite a ziarului , dar am găsit și câteva pagini dedicate nouă în interior! Am cumpărat câteva copii suplimentare și pentru copii, să aibă un suvenir în propriile lor albume foto. gradina bio liberatate3 Vă invităm să vizionați videoclipul și să citiți articolul, este o modalitate perfectă de a le întâlni pe Cristina și Daniela, cele care cultivă legumele cu multă dragoste și grijă de la răsaduri minuscule până la recoltele abundente. Videoclipul îl veți găsi chiar la începutul articolului. De fapt, Daniela preferă să nu fie fotografiată și să rămână mai în fundal, așa că trebuie să o căutați cu adevărat – dar, pe cuvânt, există! Împreună cu Cristina, cele două prietene sunt coloana vertebrală a grădinii!

Didi povestește despre cum a început proiectul, știind foarte puține lucruri despre agricultură, dar cu o dorință imensă de a transforma centrul de plasament Familia AMURTEL  într-o entitate autosuficientă și capabilă să-și producă propria hrană. Într-adevăr, jurnaliștii s-au amuzat destul de mult când a povestit cum, cu mulți ani în urmă, când unul dintre primii oameni care au introdus-o în permacultură în SUA a invitat-o ​​să viziteze grădina lor – Didi, cu o curiozitate autentică, si-a îndreptatat privirea catre una dintre plante și a întrebat ce este. Când a auzit că este un morcov, a fost uimită, nu văzuse  niciodată un morcov care crește de fapt în pământ și habar nu avea cum arăta. Până în acel moment, pentru ea legumele proveneau pur și simplu din supermarketuri… nu se gândise niciodată până atunci de unde veneau legumele de fapt.

gradina bio libertate2Într-adevăr, fără dedicarea și expertiza agronomului nostru voluntar, Gabi Corbu, proiectul nu ar fi reușit. Cu sprijinul său, Asociația de Ajutor AMURTEL a fost capabilă să lanseze unul dintre primele proiecte pentru agricultură susținută de comunitate din România condus de un ONG. Mulțumim Mariei Andries, Eli Driu și restului echipei de la Libertatea pentru oportunitatea specială și reportajul deosebit! Copiii din Familia AMURTEL s-au strâns în jurul ecranului computerului pentru a viziona videoclipul, a citi articolul și a privi albumele foto, captivați total! Sperăm că vă veți bucura de această poveste și de oamenii din spatele coșurilor noastre de legume!

Comentariile sunt închise.