Volunteering at the farm

Voluntariatul este o activitate tot mai populară, mai ales în aceste vremuri când, datorită vitezei, progresului galopant dar nemilos, sau stilului de viață, nu avem ocazia să oferim înapoi celor din jur – din proprie inițiativă și în mod conștient și dezinteresat – recunoștința și ajutorul nostru. Așadar, pentru cei care doresc să își aducă aportul într-un domeniu care îi preocupă și căruia vor să îi aloce mai mult interes, voluntariatul este metoda prin care pot face o diferență acolo unde este nevoie de ei.

Asemănătoare este și povestea tinerilor Kim și Pieter, care s-au oferit să facă voluntariat la ferma Poieni. Doi belgieni care au hotărât să își lase deoparte slujbele pentru o vreme și să aibă astfel timp pentru noi experiențe, pentru a călători și pentru a se face de ajutor în diferite proiecte în diferite părți ale lumii. Călătorind în prezent prin Europa de Est, ajutându-se doar de biciclete sau schimbând trenuri, cei doi plănuiesc să ajungă și să traverseze Asia. Kim a lucrat ca asistentă socială cu copii dezavantajați, iar Pieter are o experiență de aproape 10 ani în agricultură biodinamică și design peisagistic. Așadar, backgroundul lor s-a potrivit perfect cu proiectul nostru!

De îndată ce au ajuns la Poieni, creativitatea lor împreună cu posibilitățile ivite la fața locului au creat oportunități și inițiative. Kim și Pieter s-au integrat imediat alături de ceilalți voluntari și de angajații noștri în proiectul fermei. Cel mai distractiv pentru toți a fost crearea noii grădini mandala, deși au fost dificultăți în procurarea de suficient carton pentru a crea primul strat de la baza grădinii. Deși ceilalți voluntari nu aveau la fel de multă experiență cu agricultura sau cu permacultura, cunoștințele lui Kim și Pieter au ajutat la echilibrarea echipei.

Cei doi au plecat joia trecută (și am aflat că se află deja la Moscova), dar sunt deja curioși despre grădina mandala și de ierbarul-spirală construite de ei, și sunt nerăbdători să le vadă înflorite și cultivate la anul, rămânând în grija noastră să îi ținem la curent cu noutăți și cu poze de la fața locului. Înainte să ne spună la revedere, cei doi au donat bicicletele lor copiilor de la familia AMURTEL. Aceștia au fost extrem de fericiți că au cu ce să se transporte mai eficient de la Pănătău la ferma de la Poieni.

Voluntariatul este o activitate pe care o poate desfășura oricine. Te conectează direct cu subiectele și domeniile care te preocupă, și poți face o diferență notabilă și aplicată, în situații reale, concrete. Este o activitate cu rezultate imediate, și de aceea cu atât mai plină de satisfacții și mai merituoasă.

Comments are closed.