Cum au ajuns legumele bio să fie livrate la domiciliu, prin abonament. Sunt cultivate într-o comună din Buzău | Grădina BIO în adevărul.ro

buzaugradinaamurtel

SURSA FOTO: Grădina AMURTEL

Sunt gata de cules primele legume bio care pot fi livrate acasă, prin plata unui abonament lunar sau chiar anual. Sunt cultivate în grădina unei asociaţii care administrează şi un cămin de copii din judeţul Buzău. Primele 20 de lădiţe cu marfă proaspătă au ajuns deja la clienţi din Bucureşti şi Buzău.

Afacerea ingenioasă cu legume şi verdeţuri bio livrate prin abonament a fost lansată în pandemie de o asociaţie umanitară care administrează un cămin de copii din Pănătău, judeţul Buzău.

Produsele sănătoase sunt cultivate după metode vechi, în sere neîncălzite, lucrate doar manual şi ajutate cu îngrăşământ natural provenit din gunoiul de grajd.

„Este o salată crescută din sămânţa noastră, plantată de noi. Nu am forţat-o cu nimic. A fost foarte frig şi de aceea a crescut mai încet”, spune Cristina, una dintre angajatele fermei legumicole.

Cristina şi Daniela au zi de zi grijă de legumele crescute fără chimicale în solariile asociaţiei AMURTEL. Pentru a avea producţie suficientă până toamna târziu, cele două angajate pregătesc permanent răsaduri.

Primele lădiţe cu legume bio din Grădina AMURTEL au fost pregătite deja pentru clienţii care au încheiat abonamente. Coşul conţine de la verdeaţă, usturoi şi ridichi, până la ceapă verde şi urzici.

„Pregătim lădiţele pentru Bucureşti. Punem legume adunate din grădină, ceapă verde, urzici, rucola, pătrunjel, ridichi şi ustutroi verde. Mai avem germeni de ridichi, pentru salate”, spune Cristina.

buzaugradinaamurtel

De la începutul lunii mai şi până în decembrie, legumele bio ajung săptămânal în casa fiecărui abonat, în fiecare zi de miercuri, prin livrare acasă. Serviciul este adresat celor care doresc să consume mâncare sănătoasă, să nu aibă grija aprovizionării în fiecare săptămână şi, în acelaşi timp, să sprijine o cauză socială.

”Ne-am pregătit pentru livrare din Grădina bio AMURTEL, culese astăzi, şi tot astăzi ajung pe masa clientului. O parte ajunge la Bucureşti, iar cealaltă parte, la Buzău. Sunt foarte proaspete”, declară Nicolae Albu, livrator.

buzaugradinaamurtel

Preţul promoţional este de  80 de lei pentru coşul familial şi 62 de lei pentru coşul mignon. Grădina bio AMURTEL are încheiate până acum jumătate din numărul de abonamente pe care le poate onora pe parcursul unui an.

Articolul original aici.

Comentariile sunt închise.