Impactul social

georgiana poieniCând alegi să investești în coșul săptămânal cu legume proaspete, sănătoase și sigure pentru tine și familia ta,  ai grijă de o familie mai mare! Prin abonamentul tău, tu ai grijă ca cei 12 copii aflați în plasament în Centrul Rezidențial Familia AMURTEL au zilnic pe masă legume proaspete și sănătoase. De altfel, unul dintre principalele motive pentru care Grădina Bio AMURTEL există este acela de a cultiva legumele necesare pentru hrana copiilor aflați în grija noastră. Copiii au vârste cuprinse între 6 și 17 ani și au fost plasați în grija AMURTEL în urma scoaterii lor din medii familiale abuzive sau neglijente. Poți afla mai multe despre copii și poți chiar să devii sponsor pentru unul dintre ei dacă dorești. mai multe detalii găsești pe site-ul nostru.

De asemenea, prin abonamentul tău, contribui la protejarea mediului înconjurător, deoarece sistemul agriculturii sprijinite de comunitate promovează biodiversitatea, spre deosebire de fermele mari, monocultură. Ca să nu mai vorbim de diferența pe care o face faptul că hrana ta călătorește doar puțin peste 100 de kilometri de la fermă la tine, în loc de distanța medie estimată de 1500 de km parcursă de produsele vândute în supermarket. Gândește-te numai cât combustibil se economisește și cum amprenta ta personală de carbon devine mult mai prietenoasă cu mediul!

Susținerea fermelor mici, locale, ajută și la menținerea culturii rurale tradiținale în satele din România. De asemenea, oferă locuri de muncă unor oameni minunați și harnici așa cum sunt cele două lucrătoare ale grădinii noastre, Cristina and Daniela.  Ele își pun parte din suflet când îngrijesc legumele ce vor ajunge pe masa ta!   Crearea de locuri de muncă și angajarea localnicilor nu face decât să susțină economia locală, ușurând puțin din povara sărăciei atât de acut resimțită în unele comunități rurale din România.

In plus, la fermă, copiii din Familia AMURTEL au ocazia să învețe în mod activ despre natură și să participe la cultivarea și recoltarea hranei proprii. Pe măsură ce vor crește, la fermă vor putea dobândi abilități practice pentru viață care îi vor ajuta să fie mai pregătiți pe piața muncii și să se integreze bine în societate, asumându-și responsabilitățile vieții adule atunci când vor părăsi sistemul de îngrijire.

Comentariile sunt închise.