Coșul de legume bio

[:ro]

Aruncă o privire la coșurile noastre! Click pe poze pentru a vedea câteva dintre livrările din anii trecuți:

 • Legume proaspete, cultivate în siguranță, livrate la tine acasă!
 • Consumă legume organice, de sezon, cultivate local, pentru un boost de sănătate și vitamine!
 • Din grădină, direct pe masa ta!
 • Asigură-ți coșul la un preț corect și stabil pentru tot sezonul!
 • Cunoaște-i pe oamenii care îți cultivă hrana!
 • Asigură hrană nutritivă copiilor care trăiesc în centrul rezidențial Familia AMURTEL!

Dragostea pentru familia ta înseamnă să le oferi tot ce-i mai bun. Nimic nu este mai de preț decât sănătatea ta și a familiei tale. De aceea, noi îți aducem un coș de legume organice din grădina noastră direct la tine pe masă în fiecare săptămână din aprilie până în decembrie!

Ce conține un coș?

Coșurile conțin legumele de sezon care s-au copt în săptămâna respectivă în grădina noastră. Recolta este împărțită în mod egal între coșuri, astfel că dacă alegi ridicarea dintr-un punct de livrare, poți lua oricare coș vrei dintre cele care așteaptă să fie preluate.

Conținutul coșurilor variază în funcție de anotimp, la fel și cantitățile de legume. De exemplu, vara, primele coșuri care conțin roșii vor avea doar câteva tomate pentru o săptămână sau două, până ce se coc destule pentru a putea livra fiecărui client 2 kg. În contract vei regăsi cantitățile medii standard per sezon. Uneori, atunci când recolta depășește estimările, adăugăm produse în plus pentru a compensa cantitățile mai mici de la început, iar câteodată putem adăugăm și câte o surpriză, care nu apare în contract (nuci, fructe etc).

Pentru a-ți face o idee despre legumele livrate și cantitățile în care ajung la tine, iată câteva exemple – ținând cont de faptul că acestea variază în funcție sezon  – mai puține la început și cu extra supliment când recolta e în toi:

 

Our small team preparing the baskets for delivery!

Mica noastră echipă pregătește coșurile pentru livrare

Mai (4 coșuri)

Salată verde (4 buc), baby spanac (150-250g) / rucola (100-150g), ridichi de lună (2 leg-12 buc), ceapă verde (2 leg-12 fire), usturoi verde (1 leg- 6 fire), lobodă/ștevie/urzici/ (500 g) / swiss chard (1 leg), verdețuri (pătrunjel, mărar, coriandru -2 leg);

August (5 coșuri)

Roșii (2 kg), roșii cherry (250-500g), castraveți (1 kg), ardei (500 g), vinete (1 kg), dovlecei/zucchini (2-3buc), napi (2-3 buc), verdeţuri (1 leg), plante aromatice (2 leg – cimbru, mentă, busuioc), fenicul (1 buc);

Octombrie (4 coșuri)

Roșii cherry (250-500g), ardei/gogosari (500 g), cartofi (1 kg), varză (1 buc), dovlecei (1-2 buc), morcovi (6 buc), sfeclă roșie (500g), verdețuri (1 leg); salvia (la sfârșitul lunii), ceapă uscată (500g), dovleac (1 buc), plus varză de bruxelles (500 g- 1 livrare).

Vezi oferta completă pentru 2022

Înscrie-te acum pentru a-ți rezerva coșul săptămânal!

Disponibilitate limitată  – 35 abonamente – mai sunt 10 locuri disponibile!

Persoană de contact Didi (0744) 565 252 sau Laura: (0743) 161 757‬ sau 

Extra beneficii!

You are also putting food on the table of AMURTEL Family as one of our season partners!

Asiguri hrana de pe masa Familei AMURTEL în calitate de partener al Grădinii!

Când te abonezi pentru un sezon de coșuri de legume, în plus față de alegerea sănătoasă pe care o faci pentru tine și familia ta, mai sunt și alte plusuri pe care această opțiune ți le aduce și care pot fi extrem de satisfăcătoare sufletește.  Ca membru al comunității care susține agricultura, nu numai că vei susține agricultura ecologică, locală, vei stimulata biodiversitatea și vei sprijini economia rurala. Totodata, vei asigura, după același principiu farm to table,  legumele proaspete pentru consumul zilnic al celor 12 copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani care cresc în centrul tip rezidențial Familia AMURTEL, pe care asociația noastră îi are în grijă!  Ca membru al comunității strânse în jurul Grădinii Bio AMURTEL devi parte a familiei noastre extinse de susținători și este plăcerea noastră să-ți livrăm alimente gustoase și de calitate.

Legumele sunt chiar bio?

Da, Grădina Bio AMURTEL este certificată organic de Bioagricert, o organizație italiană de certificare. Asta înseamnă că nu folosim pesticide și fertilizatori sintetici, proveniți din sinteză chimică, și respectăm toate condițiile de certificare organică. Semințele noastre sunt fie certificate organic, din producție proprie, sau netratate.

Cum primesc coșul?

Pe parcursul sezonului 2022, din cauza situației generate de epidemia  COVID-19, livrarea se va face în principal la domiciliu, contra cost (Buzău și București). În plus, vom avea și trei puncte de livrare de unde vă puteți ridica personal coșul fără costuri suplimentare (Grădinița Răsărit, Vanfruct și Morningstar – vezi locațiile aici.)

*îți vom trimite un reminder înaintea livrării și te vom ruga să respecți regula livrării fără contact sezonul acesta, care înseamnă să lași coșul gol la ușă în ziua livrării pentru a fi preluat de noi în schimbul celui plin. Coșurile sunt dezinfectate cu grijă înainte de reutilizare și nu sunt atinse timp de o săptămână. Reutilizarea coșurilor este o acțiune pe care noi o promovăm în cadrul misiunii noastre ecologice de a reduce deșeurile. De asemenea, livrarea se poate face și în pungi din hârtie pentru cei care solicită această opțiune.

Dacă sunt singur/ă sau nu pot consuma conținutul unui coș într-o săptămână, pot să optez pentru o variantă mai mică?

Da! Coșul de Familie este calibrat pentru 2-3 adulți sau o familie cu 1-2 copii mici. Pentru persoane singure sau cupluri care nu gătesc prea mult, avem disponibilă opțiunea Coșul Mignon. Cantitățile sunt aproximativ la jumătate față de Coșul de Familie. Există și opțiunea de a te abona împreună cu un prieten sau vecin și să împărțiți un coș.

Unde este ferma si cine cultiva legumele?

Children from AMURTEL Family learning hands-on about growing vegetables!

Copiii din Familia AMURTEL – lecție practică de legumicultură!

Ferma este localizată în județul Buzau, în satul Poieni, pe DN10, la circa 45 de km de Vălenii de Munte. Ferma are o suprafață de aproape un hectar și 1200 m2 de sere neîncălzite, astfel că producția poate fi susținută până în luna decembrie. Ne place să primim oaspeți și dacă vrei să ne vizitezi poți să îi cunoști și pe copiii la a căror hrană zilnică contribui cu abonamentul tău.

Cristina și Daniela sunt doamnele super drăguțe și harnice de la grădină care se ocupa cu drag de creșterea legumelor.

Cât costă să devin partener pentru un sezon?

Oferta noastră cuprinde abonamente pentru un sezon întreg sau abonamente parțiale, în defavoarea vânzărilor individuale de legume sau coșuri. Pentru a avea acces la legume proaspete, cultivate în siguranță, pe parcursul întregului sezon, consumatorii produselor unei întreprinderi agricole susținute de comunitate, precum Grădina Bio AMURTEL își asigură locul prin plata unui avans. Acesta acoperă investiția inițială a fermierului. Restul costurilor pot fi achitate în rate egale pe parcursul sezonului. Prețul este calculat la începutul sezonului și nu fluctuează.

 • Coșul de Familie (35 coșuri aprilie – decembrie): Preț mediu/coș: 80 RON (92 cu livrare la domiciliu)
 • Coșul Supergreen (35 de coșuri aprilie – decembrie, conține câte o legătură extra de kale și o legătură de swiss chard în sezonul acestora): Preț mediu/coș: 82 RON (94 cu livrare la domiciliu)
 • Coșul Mignon (35 cosuri din aprilie – decembrie pentru 1-2 persoane): Preț mediu/coș: 62 RON (74 cu livrare la domiciliu)
 • Coșul Mignon Supergreen (35 de coșuri aprilie – decembrie pentru 1-2 persoane, conține câte o legătură extra de kale și o legătură de swiss chard în sezonul acestora): Preț mediu/coș: 65 RON (77 cu livrare la domiciliu)
 • Sezonul primăvară-vară (aprilie – august 4 luni): Preț mediu/coș: 88 RON (100 cu livrare la domiciliu)
 • Sezonul vară-toamnă (iunie – septembrie 4 luni): Preț mediu/coș: 88 RON (100 cu livrare la domiciliu)
 • Sezonul toamnă-iarnă (septembrie – decembrie 4 luni): Preț mediu/coș: 88 RON (100 cu livrare la domiciliu)

Cum plătesc?

Avansul se achită prin transfer bancar înainte de prima livrare, pentru a rezerva locul pentru tot sezonul. Poți achita restul de plată în 8 rate egale la sfârșitul fiecărei luni prin transfer bancar sau poți achita întregul abonament în avans sau în două rate.

Contractul

Descarcă contractul de solidaritate din linkul de mai jos, semnează-l și trimite-ni-l pe e-mail sau prin whataspp iar noi îți vom trimite înapoi o copie semnată de noi.  Pentru persoanele care vor incepe abonamentul pe parcurs, dupa efecturea primelor livrari,  vom scade din valoarea avansului cosurile neprimite – in acest caz va rugam sa ne contactati pentru a primi un contract modificat.

AMURTEL Bio Contract 2022

Feedback-ul clienților:

“Să fac parte din comunitatea care susține o întreprindere agricolă mă face să mă simt ca într-o mare familie, îmi dă un sentiment de apartenență și știu că cineva are grijă de mine. Fiecare coș este o încântare, mai ales când vine și cu câte o surpriză – sunt fericită ca un copil când îl primesc!

Înscrie-te acum!

Pe terenul nostru putem cultiva legume cât pentru 40 de coșuri, iar dintre ele, 5 sunt rezervate celor două proiecte sociale pe care le derulăm. Așa că, rezervă-ți locul acum dacă vrei să te asiguri că vei avea o sursă sigură de legume proaspete pentru tot anul!

Este ușor să te înscrii – dă-ne un telefon pentru a verifica dacă livrăm în cartierul tău și pentru orice întrebare despre acest sistem. Apoi semnează contractul și achită avansul pentru a-ți rezerva abonamentul pentru acest sezon. Livrările vor începe doar după confirmarea plății.

Tel: ‭(0743) 161 757‬ – Laura sau email:

 

Comentariile sunt închise.