Chipsuri de kale

kale-chipsChipsurile de kale sunt o gustare delicioasa si care da dependenta, insa fara a avea sentimentul de vinovatie asociat de obicei dependentelor de aces gen! Toate ingredientele sunt naturale si sanatoase!

Chipsurile de kale au un usor gust de branza, datorita drojdiei nutritive care reprezinta o sursa bogata in vitamina B12, extrem de potrivita pentru vegetarieni si vegani. Frunzele de kale sunt ele insele pline de nutrienti, continand vitamina C si fier mai usor accesibile decat la alte legume. Iata o modalitate usoara de a convinge copiii sa manace legume cu frunze verzi, si, o data ce incercati, veti ramane si voi dependenti de ele!

Chipsurile de kale sunt delicioase fara sa le adaugati vreun sos. Se pot unge cu putin ulei de masline, se poate adauga sare dupa gust si apoi se pun in tava la cuptor si se coc la foc mic si temperatura scazuta, pana ce devin crocante.

Atentie, chipsurile de kale trebuie sa-si pastreze culoarea verde si dupa ce le-ati scos din cuptor! Daca devin maro inseamna ca temperatura este prea mare!

Ingrediente pentru sos:

  • 150 g caju
  • 100 g ardei kapia rosu
  • 15 g fulgi de drojdie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 lingurite sare (dupa gust)
  • 1 lingurita piper uite
  • apa – de adaugat pana sosul este cremos si dens (60 ml – 100 ml)

Indicatii:

Puneti toate  ingredientele (fara apa!) intr-un robot si blenduiti pana devine o pasta fina si cremoasa. Adaugati apa incet, incet pana se obtine o compozitie cremoasa si densa, de consistenta unei branze.

  • indepartati frunzele de pe tija si asigurati-va ca nu ramane codita
  • spalati frunzele si uscati-le bine
  • turnati sosul peste kale pana acopera bine frunzele

Puneti tava la cuptor unsa cu putin ulei si lasati-o sa se incinga pana la 135 grade, aproximativ 25 minute, avand grija sa intoarceti chipsurile la jumatatea timpului.

Puteti comanda kale aici:
[contact_form]

Comentariile sunt închise.