Ce este Gradina Bio AMURTEL?

Puteți pune pe masă legume organice proaspete pentru copiii care au nevoie de siguranță, îngrijire, protecție și programe educaționale ale ONG-ului AMURTEL România. Prin sponsorizarea fermei, le oferiți în mod direct hrană sănătoasă.

Gradina Bio AMURTEL a început în 2013, iar timp de 10 ani a funcționat ca un proiect de Agricultură Susținută de Comunitate, livrând săptămânal coșuri de legume unui grup de susținători din București și Buzău.

În prezent, obiectivul grădinii s-a schimbat pentru a garanta securitatea alimentară și sustenabilitatea proiectului social principal al AMURTEL pentru copiii din satul vecin, Pănătău. Acesta este Familia AMURTEL, Centrul Rezidențial ce găzduiește 12 copii care au fost scoși din situații de neglijență sau abuz. Pe lângă aceștia, Grădina Bio produce legume și pentru alțe 12 persoane vulnerabile din zonă, ajung astfel la un total de 24 de beneficiari.

Până în septembrie 2023, Grădina Bio a susținut și Centrul Social Izvorul Speranței ce oferea mese calde, sprijin pentru teme și activități extracurriculare pentru 25 de elevi defavorizați din sat.

Aflați mai multe despre programul nostru de sponsorizare:

Implică-te!

De asemenea, grădina devine acum un model de practici de agricultură regenerativă, datorită finanțării de la Auchan și a unui grup dedicat de voluntari de la Universitatea de Horticultură din București.

În viitorul apropiat, ferma va găzdui schimburi Erasmus+, cursuri de permacultură și va promova practicile durabile.

Fișier:Auchan Retail logo.svg - Wikipedia

Comentariile sunt închise.