7 motive să te abonezi la un coș de produse bio în timpul situației declanșate de COVID-19

Pandemia COVID-19 este parte din realitatea zilnică a tuturor, și fiecare dintre noi face eforturi de a-și ține familia și pe cei dragi în siguranță respectând recomandările de distanțare socială, de igienă și de a sta acasă. Mai mult ca niciodată,  acum este oportun să optezi pentru siguranța unui abonament la o întreprindere agricolă comunitară precum Grădina Bio AMURTEL și astfel să primești în mod regulat un coș cu produse organice locale, proaspete, livrate direct de la fermă pe masa ta în fiecare săptămână.

Iată 7 motive pentru care aceasta e o alegere minunată :

1. Te protejezi de COVID-19:

Aprilie - Verdețuri proaspete de primăvară

Coșul tău de produse intră în contact doar cu cele două lucrătoare ale grădinii, Cristina și Daniela, care atunci când nu lucrează la fermă își protejează sănătatea stând acasă și respectând măsurile recomandate.

Sistemul întrprinderilor agricole comunitare cum e și Grădina Bio AMURTEL a apărut în Japonia, după ce contaminarea radioactivă cauzată de bombardamentele atomice din cel de-al Doilea Război Mondial a cauzat îngrijorare în rândul populației. Mamele japoneze au căutat o metodă prin care să se aprovizioneze de la producători locali, cu care să aibă o relație directă, bazată pe încredere, astfel încât să poată controla sursa și siguranța hranei familiilor lor. În plus, când alegi să ți se livreze legumele acasă sau să le ridici personal de la Vanfruct sau Morningstar, reduci riscul de expunere și aglomerările de persoane, precum și numărul operațiunilor de plată pe care le faci în mod obișnuit la cumpărături.  Deoarece COVID se transmite în principal prin contactul cu alte persoane, cu cât evităm mai mult contactul în public, cu atât suntem mai în siguranță împreună cu familiile noastre.

2. Susții economia locală:

Având în vedere perturbările grave în lanțurile de aprovizionare internaționale care încă nu și-au arătat întregul impact asupra piețelor, înscrierea pentru un abonament în acest moment este un pas activ pe care îl poți face atât pentru liniștea mentală că aprovizionarea cu alimente este sigură, dar și pentru a susține economia locală din comunitățile rurale din România. Acum este un moment bun să contribui la întărirea sistemelor locale reziliente, precum întreprinderile agricole comunitare așa cum e și Grădina Bio AMURTEL.

3. Stabilitatea prețului:

Când te abonezi pentru un sezon, indiferent de fluctuațiile prețurilor în piață,  vei avea garanția că primești produse proaspete de sezon, certificate organic, pentru tine și familia ta.  Deoarece prețurile sunt stabilite în funcție de costurile anuale și nu pe baza unor produse individuale care intră în componența coșurilor, vei plăti prețul corect al produselor raportat la costurile de producție, fără speculații comerciale.

4. Reduci amprenta de carbon:

Știai că alimentele călătoresc în medie 1500 de km de la fermele unde sunt produse până ajung pe masa ta atunci când cumperi de la supermarket? Când primești legume livrate de la Grădina Bio AMURTEL, ele se vor plimba doar 120 de kilometri și vor fi culese în ziua precedentă sau chiar în dimineața livrării!

5. Protejezi mediul:

Când susții întreprinderile agricole comunitare, te implici activ în promovarea biodiversității, reducerea ambalajelor inutile și reducerea dependenței agriculturii de industria petrochimică. Cu toate că fermele specializate monocultură, inclusiv cele organice, pot părea mai eficiente și mai ieftine, acestea pun o povară artificială pe ecosisteme și nu sunt reziliente pe termen lung. Întreprinderile agricole comunitare precum Grădina Bio AMURTEL, pe de altă parte, trebuie să cultive o gamă largă de legume pentru a asigura un coș de sezon în fiecare săptămână. De asemenea, lăsăm și suprafețe necultivate pentru a atrage o biodiversitate mai mare care ajută la controlul dăunătorilor în mod natural.

cristina gradina bio watering6. Știi cine îți cultivă hrana:

Cristina și Daniela sunt două femei muncitoare, puternice, calde și sincere. De când erau copii, ele sunt prietene bune și vecine. Împreună, ele fac tot posibilul pentru a cultiva legume gustoase și sănătoase pentru coșul  săptămânal care ajunge pe masa ta și ascultă mereu de sugestiile și dorințele clienților noștri și se străduiesc să vină în întâmpinarea lor. E extraordinar să știi exact cine sunt oamenii care îți cultivă hrana, mai ales în niște vremuri în care acest tip de relație a devenit din ce în ce mai distantă și abstractă în era giganților agro-industriali.

7. Asiguri hrană sănătoasă pentru copiii din Centrul rezidențial Familia AMURTEL:

Nu numai că vei asigura hrană în siguranță familiei tale, dar vei face posibil ca cei 11 copii care cresc în centrul de plasament de tip familial „Familia AMURTEL” să aibă hrană sanatoasă și nutritivă pe masă! Unora dintre clienții nostri le face placere să afle mai multe despre copii, iar alții chiar se implică activ, devenind sponsori sau făcând donații pentru ei. Astfel, Grădina este mai degrabă o activitate non-profit a ONG-ului nostru, principalul motiv al existenței ei fiind acela de a asigura hrana copiilor pe care îi îngrijim, fără a uita de aspectul de economie socială al acestei întreprinderi.

Comentariile sunt închise.