Cosul de legume bio

  • Legume bio cultivate fără chimicale fără pesticide!
  • Preţul cel mai bun, fără intermediari!
  • Din grădină direct pe masa ta!
  • Producţie locală, încurajează integrarea tinerilor dezavantajaţi!

Dragostea faţă de familia ta înseamnă să le oferi mereu tot ceea ce este mai bun. Nimic nu este mai scump decât sănătatea celor dragi. De aceea noi îţi aducem coşul de legume bio din gradină direct pe masa ta.

De ce o grădină socială?

Grădina socială permite dezvoltarea unei agriculturi susținute de comunitate. Prin practicarea acestui tip de agricultură consumatorii stabilesc o relație personală cu un mic producător local de agricultură tradițională, în cazul nostru Familia AMURTEL. Se crează astfel un parteneriat care susține practicile agricole de proximitate și oferă transparență și încredere în felul cum sunt produse legumele.

Mai mult, producătorul își recuperează costurile reale de producție prin eliminarea intermediarilor. Numeroși mici producători din România renunță în prezent la agricultură pentru că nu reușesc să-și acopere costurile în concurența cu prețurile foarte mici practicate de marii producători. Agricultura susținută de comunitate permite producătorilor să obțină un venit corect, în felul acesta consumatorii susținând comerțul echitabil fără să exploateze lucrătorii pământului.

Sunt legumele bio?

Da! Grădina Bio AMURTEL este certificat bio de catre Bioagricert. Nu se utilizează pesticide sau alte tratamente chimice. Semințele sunt netratate.

Cum are loc distribuția?

În oricare dintre cele 3 locuri de distribuție sunteți primiți de către voluntarul care ține foaia de prezență (este un rol pe care și dumneavoastră vi-l puteți asuma 1 dată pe an).

Conținutul exact al coșului săptămânal este transmis pe email cu o zi înainte și înscris pe un afiș la locul distribuției.

Ce conține coșul?

Coșurile conțin legumele care s-au copt în acea săptămână împărțite în mod egal și puteți ridica oricare dintre coșuri.

Legumele variază potrivit sezonului. Cantitățile sunt variabile în funcție de sezon și stadiul producției. În contract este înscris tot ce se plantează în sezonul curent.

De exemplu:

Mai (4 coșuri)

Salata verde, ridichi de luna, ceapă verde, usturoi verde, spanac  sau rucola, verdețuri;

August (5 coșuri)

Roșii, rosii cherry, castraveți, ardei, dovlecei, vinete, verdeţuri, plante aromatice (cimbru, busuioc, oregano).

Octombrie (5 coșuri)

Rosii cherry, ardei, cartofi, varză,dovlecei, morcovi, păstârnac, pătrunjel radacina, sfeclă rosie, verdețuri; (la sfarsitul lunii) ceapă uscată, usturoi și dovleac.

Vezi oferta pentru 2019

Dacă sunt singur pot să iau jumătate de coș?

Coșul este estimat pentru consumul a 2-3 adulți sau o familie cu 2 copii. Puteți împărți cu cineva luând fiecare jumătate de coș.

Unde este grădina?

Grădina se află în spatele unei case țărănești cu pridvor construită în 1939 în satul Poieni, la 45 de kilometri de Vălenii de Munte. Grădina  produce legume și fructe tot anul și cuprinde 1 hectar de pământ din care 1200 mp solarii.

Există riscuri?

Prin angajamentul vostru solidar, riscul inerent pe care îl implică demersul îl putem împărți cu Dvs. consumatorii. Epidemiile și fenomenele climatice extreme afectează recoltele, iar agricultura organică este mai expusă acestor riscuri decît agricultura obișnuită, astfel că există situații când coșurile nu conțin toate produsele estimate sau calitatea este afectată. Pe de altă parte, sunt ani cînd unele legume se coc în abundență, iar consumatorii primesc surplusul ca o apreciere pentru solidaritatea de care dau dovadă.

Pentru a amortiza o parte din riscuri, producătorul poate obține până la 10% din produse din parteneriatul cu producători bio certificați.

Cât costă coșul?

Sezonul Complet: Prețul anual al abonamentului care cuprinde 36 de distribuții în fiecare miercuri este de 1815 RON/ an, plătibili sub formă de avans de 335 RON și rate de 185 RON/ lună timp de opt luni pe parcursul lunilor mai-decembrie.

Sezonul Kale: 1965 RON, plătibili sub formă de avans de 485 RON și rate de 185 RON/ lună timp de opt luni pe parcursul lunilor aprilie-noiembrie. Coșul săptămânal al acestui abonament include și 1 legătură de kale și 1 legătură de mangold în sezon.

Sezonul de primăvară-vară: 1015 RON, cos de legume din aprilie până-n august inclusiv; abonament plătibil sub forma de avans de 275 RON și rate de 185 RON/lună timp de patru luni;

Sezonul de toamnă-iarnă: 1015 RON, cos de legume din august pană-n decembrie inclusiv; abonament plătibil sub forma de avans de 275 RON și rate de 185 RON/lună timp de patru

Modalități de plată

La semnarea contractului se achită avansul.  Aveți apoi posibilitatea să plătiți lunar cele 8 tranșe de 185 RON/lună la distribuție miercurea sau prin transfer bancar. Dacă doriți puteți plăti întreg abonamentul în 2 sau 3 tranșe.

Contractul

Contractul de angajament individual se semnează de către fiecare consumator cu grădina socială în 2 exemplare, unul pentru consumator, celălalt pentru grădină.

Contractul 2019

Rolul consumatorului în grădină

O grădină socială este o formă de agricultură susținută de comunitate (ASC) în care producător agricol e o întreprindere de inserție socio-profesională a unei asociații/ fundații. Prin abonamentul și vizitele sale, consumatorul susține crearea de locuri de muncă pentru personalele dezavantajate din comunitatea rurală și pentru tinerii ce se pregătesc să părăsească sistemul de protecție. Ajută la cultivarea hranei și generarea de venituri pentru proiectele sociale AMURTEL: grădinița vegetariană, centru de zi, centrul de plasament.

“[Gradina] ma face sa ma simt intr-o mare familie, ceea ce imi da senzatia de apartenenta si ca cineva imi poarta de griija. Fiecare cos e o bucurie, iar legumele surpriza ma fac sa ma bucur ca un copil.” (Consumatoare sezonul 2013)

Abonează -te!!

Tel: ‭(0758) 096 129‬ Florentina sau prin email:

gradina-bio@amurtel.ro

Comments are closed